söndag 31 juli 2011

Nu så!

Äntligen paus för blogg! 4 dagar sedan sist, mindre bra enligt mig. Inte tagit mig tid. Det är sjukt hur mycket jag tycker om vår lilla dotter. Kärleken blir bara större för var dag som går. Kunde inte tänka mig hur det skulle kunna vara att ha barn men gud-jäklar; att göra Nora är det bästa jag gjort! Tänk så bra hon blev! Vi har beställt en joggingvagn och en bärsele till Norisen, men först lite nakenbilder!

Här sitter hon helt ihoptryckt men glad ändå! Buse-bäb deluxe

Samma tjej, fast lite mer naken..

Pappsen är bäst som badhjälp

You talkin to me?

Här är selen vi beställde. När Nora vill ha trygghet vill hon ligga i famnen som en liten räka (AKA "räkgreppet") och med denna sele som knäpps runt ena axeln ligger hon precis i den ställningen. Vi har fått låna en babybjörn variant men hon vill inte hänga i den upprätta ställningen mer än några minuter som det är nu. Kan användas upp till 12 kg. Blir nog skitbra. 

Här är joggingvagnen. Det är av modell Trille och har handbroms och lufthjul. Kan köras i terräng stod det på internet så Karlslunds motionscentral - here we come! Hon kan börja få åka i den när hon är 6 månader, blir skoj :) Dessutom blir vagnen skitliten som ihopfälld. 
Imorn startar vuxenträningen igen efter juliuppehållet. Hoppas det kommer många. Jag får se om jag och Nora blir fikahjälp eller om vi håller ställningarna hemma.... På tisdag är veckans första pass för min del, löpintervaller hoho jaja.

See you

//Sara

onsdag 27 juli 2011

Våra dagar

De senaste två veckorna har min och Noras dagar sett ut ungefär såhär:

02.00
Vaknar och vill ha mat, somnar om på en gång efteråt.

04.00
Vaknar och vill ha mat, somnar oftast om på en gång.

06.00
Vaknar och vill ha mat, ligger och sparkar på min mage under matningen och lite svårt att somna om efteråt. Ofta somnar hon och sover i 3-4 minuter innan hon vaknar igen och vill ha mer. Kan ligga och kolla i några minuter men börjar inte skrika.

08.00-9.00
Vaknar och vill ha mat och vaknar nu på riktigt och ligger och kollar och ler lite. Efter matningen säger jag godmorgon och gör det ljust i sovrummet sen hinner jag precis göra frukost till mig innan hon vill ha omgång två och då äter vi samtidigt framför TVn.

Under dagen går det ungefär 1-1,5 timma från det att hon ätit klart till att hon vill ha mer. Sover gör hon kanske 15 min var tredje timme och jag får gå runt med henne i famnen innan hon kan somna för att hon är "tröttgnällig". Emellan detta sitter vi och pratar (oooo, aaa!, eäh! aa!) vid datorn, joggar med vagnen eller hälsar på folk. I måndags var vi på marieberg hela dagen och igår var vi hos hennes mormor.

16.40
Ola kommer hem om han inte ska träna efter jobbet. Nu är det träning för nån av oss eller båda. Igår sprang ola med Nora i vagnen och jag sprang på ett elljusspår nära hemmet. I söndags var vi uppe i klubbstugan och jag körde spinning och ola styrketränade.

20.00
Nora börjar kinka sig och vi/jag går runt med henne i famnen i ca 30 min innan hon somnar.

22.00
Äter sista gången innan vi lägger oss.

//Sara

lördag 23 juli 2011

Träningstankar till Coverdale

Ok, pappa Ola har gått på promenad med lilla Nora så att jag ska få en bebisfri bloggpaus. Slagit på Whitesnake på shuffle - here I go (again).....


Jag körde stigdelarna av svart-4 när vi var uppe i Pershyttan och slogs av hur lite jag faktiskt orkar nu efter graviditeten. Eller snarare så kör jag sakta och så orkar jag inte hålla på under så lång tid men känslan är bra. Tekniken finns såklart kvar men den fallerar ju också när man efter 30-40 minuters stigåkning inte orkar hålla upp hastigheten till en rimlig nivå. Behöver jag ens säga att jag "inte tog det lugnt"? Det var lite som en häst på grönbete den första halvtimman men sen kom verkligheten ikapp. Tröstar mig själv med att kondition går fort att träna upp....

Dagens träning
Jo, jag följer nybörjarprogrammet på sida 45 i nyaste Runners World (hur bra är inte den tidningen?!). Har kollat in alla träningsprogram det senaste halvåret i gamla Runners och har nu valt att följa detta. Ska nog klassa mig som nybörjare inom löpningen med tanke på foglossningen och det långa uppehållet. Målet med programmet är att man som nybörjare kan genomföra ett 10km lopp något som när efter 10 veckor. 3 ggr i veckan ska man löpa enligt programmet men jag har bytt ut en dag mot två stycken cykelpass. 4 träningspass per vecka blir det alltså. Idag körde jag 3*8min intervaller med 175-177 i medelpuls under intervallerna vilket är ca 90% av min maxpuls. Jag joggade med vagnen hela passet då Ola var uppe i Kilsbergen för ett långpass traillöpning runt Amboberget. Nora vaknade och skrek och ville ha mat vid Rejmes så den sista intervallen blev 14 minuter lång istället för 8 minuter (ja, vad fan gör man?). Lubba hem det fortaste man kan och sätta sig i soffan med 180 i puls och börja amma. Nerjogg och stretch - vad är det? Jag som "starkt ogillar" asfaltslöpning när det finns stig kommer kissa på mig av glädje när jag får köra första löpningen själv utan barnvagnen för då är det skogen som gäller, var så säker. Tisdagens löppass var också med vagnen med en ultragrinig Nora så nu längtar jag till att få springa av mig själv lite. Imorgon är planen iallafall att hela familjen åker till Ljungstugan och jag kör mtb (första markapasset sen i september-yay!) och Ola kör styrketräning med Noris i gymmet. Hoppas vår planering håller :)

Imorn kommer min syrra och hennes Tom upp till Örebro och på kvällen ska hela släkten ses hemma hos farmor och farfar för grillning. Vi blir nog lätt 20 pers, ska bli grymt trevligt precis som det brukar vara på Backlundarnas sammankomster. Tom som inte ens jag hunnit träffa än kommer få möta alla Backlundare på en och samma kväll - stackaren ;) Hoppas syrran blir glad över min lilla impulspresent...

//Sara

torsdag 21 juli 2011

BVC och kvällspass i Pershyttan

Vår lilla tjockis väger nu 4380 gram och är 54,5 cm lång :)

Nu ikväll ska vi åka upp till pershyttan så jag ska få köra en slinga mtb där medans ola underhåller Nora. Kanske hinner jag köra den välkända "röd6" mellan matningarna. Wish me....

//Sara

onsdag 20 juli 2011

Säljes: Mountainbike strl S

Nu säljer jag min mountainbike! Ramen och gaffeln köpte jag 2009 och är körda under säsongerna 2009 och 2010. Ramen är av det svenska märket Allebike (se http://www.allebike.se/sv/) och är en fin lättvikts aluminium-scandium ram. Nästan alla komponenter är nya (aldrig använda) och av 2011 års modell, resterande komponenter är från 2009. Drivlinan är 10-delad vilket är nytt för i år och här för att stanna och ger ett mindre steg och en mjukare övergång i växlingen. Hjulen kan användas med ett speciellt fälgband för den som vill köra slanglöst. Sadeln är endast använd en säsong. Ramen har ett märke på överröret och ett och annat märke från vurpor (den är ju använd :P). Gaffeln fungerar klockrent. Ramen passar personer mellan ca 150-170 cm. Cykeln har alltid förvarats inomhus.



Spec.
  Ram: Allebike Mb31 strl S
  Framgaffel: Rock Shox Reba SL med låsning från styret
 Reglage: Sram X7 NY
  Bromsar: Avid Elixir 5 NY
  Bakväxel: Sram X9 long cage NY
  Framväxel: Shimano XTR
  Kassett: Sram PG-1050 / 12-36 T NY
  Vevparti: Shimano FC-M552 / 2-piece Design, 42A x 32A x 24 T NY
  Kedja: Sram PC-1031 NY
  Styrstam: BBB 100mm
  Styre: Scott Hot Rod Flat NY
  Sadelstolpe: SDG
  Sadel: SDG I Fly
  Hjul: DT Swiss NY
  Däck: Schwalbe Rocket Ron 26 x 2.1 NY

Pris: 10 000
Priset kan såklart diskuteras. Maila sarabacklund90@live.se vid intresse. 

//Sara

Saradagen

Igår hade mamsen namnsdag så jag tänkte unna mig en liten namnsdagspresent, om jag nu hittade någon. Nora och jag skulle nämligen upp på stan hade vi (jag) tänkt men då vi tillslut kom utanför dörrn hade solen bytts mot ett stort regnmoln. Ajaj, jag som varken hade med regnskyddet till vagnen eller jacka till mig styrde kosan mot myrorna som ligger närmare hemmet än stadskärnan. Gick omkring där och letade efter ett babygym till lilla tösen men antingen så har de inga leksaker eller också letade jag för dåligt men hittade inte ens en babysitter?? Något som jag råkade springa på var däremot en skinnjacka, och en snygg sådan. Jo, den var en fakie men jag har ju redan en riktig men denna satt bra mycket bättre på mig så den fick bli min för 135 pix. Den ska få följa med mig på många konserter framöver :)


Någon som missat den gigantiska kaninen framför rådhuset i Örebro? Tror knappast det ;)

Lilltuttan för några dagar sedan - hur söt kan man va? 

Igår när hon satt och chillade med mamsen i soffan....

Gårdagens träning.
Igår fyllde Nora 6 veckor och jag hade nypremiär för min träning. Oj nu skrek hon. Baj så länge

//Sara

lördag 16 juli 2011

Min fredag

Mjölkstockning: 41 grader feber, huvudvärk from hell, ta hand om liten

Nu: 38 grader feber :)

torsdag 14 juli 2011

BVC

Vi var ju på BVC för ett läkarbesök igår. Nu väger hon 4120 gram och är 54 cm lång :) Hon har ökat nästan 500 gram och blivit 3 cm längre på två veckor...


//Sara

onsdag 13 juli 2011

Mental healing - kvällstur

Det blir mycket jobbigare att ta hand om en liten om man inte är helt hundra psykiskt pga sömnbrist. Trött som en liten kotte men jag visste att bara jag fick pallra mig ut på hojjen en tur i skogen så skulle jag må bra igen. Sagt och gjort (Tänk vad jag känner mig själv). Tog med min gamla Mp3 också, den har jag inte lyssnat igenom sedan sommaren för 3 år sedan. Varje låt hade så många minnen förknippade och jag började oundvikligt tänka tillbaka. Det var sommaren Ola och jag blev tillsammans och minnen som jag aldrig förr tänkt ploppade upp lite då och då, det är rätt fränt vad hjärnan är kapabel till.


Så här blev "mental healing-turen" iallafall. GPSen kom igång först långt upp på Norr så det var där jag startade passet. Klicka vidare för pulsinfo. Körde mest små random stigar och favoritstigen om jag har ont om tid dvs den mellan Vena och ett villaområde ;) Kom hem med blodsockerskakiga händer men efter ett kvällsmål känner jag mig som Sara igen - SKÖNT!

Nu är det nog mat igen...


//Sara

Sova?? Äta?

Jag har känt mig hyfsat pigg i några dagar nu eftersom Nora bara vaknat 3 ggr per natt för mat och somnat om nästan direkt efter hon ätit men idag går jag åter igen runt i den sömnlösa dimman. Hon hade svårt att somna och jag fick vyssa henne, mata och trösta i en härlig blandning när hon varannan minut brakade loss á la gallskrik. Vaknade en gång av att hon sov och inte skrek? Hon har vaknat många gånger och grinat lite om det inte varit mat. Idag är hon inte min lilla Nora utan grin-Olle, härlig fortsättning på natten. Not. 


=Mamma Sara inte jätteglad och stark. 


Nä nu när jag ätit klart min lunch som påbörjades för 3 timmar sen ska jag försöka sova. Halleluja hon har äntligen somnat!! 


//Sara

torsdag 7 juli 2011

Krupp

Fan jag får krupp. Av att inte träna, av att vara hemma hela tiden, av värmen i lägenheten och att jag kanske borde köpt hojjen från den lokala cykelhandlarn istället för på internet (=dåligt samvete). Men pengar är just något jag inte har, och den var billigare på internet. Fick ju låna pengar av pappa för att ens kunna köpa cykeln.... Vilket piss, hatar att ha dåligt samvete. URK. Det är sådana här dagar jag funderar på att börja plugga på distans för att bli så upptagen att jag slipper fundera över att ha dåligt samvete... Nu skulle det vara skönt att sticka ut på ett långpass mtb själv i Kilsbergen med hård musik i lurarna, men det kan/får jag ju inte heller.

Med minstingen går det iallafall bara framåt, och det är väl det som faktiskt är viktigt. Idag den 7e juli blir hon en månad gammal snuttan :) Just nu sover hon middag.


Nu vaknade hon.

//Sara

onsdag 6 juli 2011

Cykeln är paxad

Cykeln är paxad! Ikväll är den min och redan på fredag kan den vara i min famn :)

Det blir till att behålla ramen, gaffeln, handtag och sadelstolpen (för att den är snygg...) och flytta över alla mina gamla komponenter. Den kommer bli lätt - eller iallafall lättare än vad jag har nu :) Både jag och ola provkörde den igår och det kändes bra. Testade den särskilt vid igångdrag och jag tyckte jag fick ner kraften i pedalerna mycket bättre än på min nuvarande hojj. Hjulen som ska på är mina mavic crossmax SL (silver), växelreglage och fram- och bakväxel är 9delat XTR, vevparti och bromsar XT. BBB carbonstyre och alustyrstam av samma märke. Får se om jag behåller styrstammen eller om jag tar den lite kortare som medföljer nya hojjen. Sadeln som ska på är också vit. Eventuellt sätter vi på olas XTR vevparti också eftersom han ska byta till ett oanvänt FSA K-force light som bara legat och skräpat på golvet ett år (!?). Vevpartiet skulle dock sitta sjukt snyggt på min hojj (snälla snälla snälla söta gose gubben?) eftersom det är i carbon med röda och vita inslag.... Not gonna happen men ändå. Tror det blir riktigt najs. 

Längtar tills han kommer hem! 

//Sara

måndag 4 juli 2011

Be strong

Nu har vi haft familjemöte. Jag känner att jag behöver olas hjälp för att klara mig ifrån träningen några veckor till så därför kallade jag till möte (Nora satt bara och kollade trött men hon deltog iallafall ;)). Pratade med pappa nyss och han hade fått höra en historia om en cyklistmamma som dragit igång nästan på en gång efter förlossningen och fått jättemycket problem med höfterna i flera år efteråt. Problem med höfterna vill jag INTE ha och visst har jag känt av fogarna efter jag tränat de senaste dagarna. Har aldrig hört något så svart-på-vitt vad som kan hända. Har mest hört om sk. framfall men läst att det är mycket ovanligt och nästan bara drabbar 60år gamla tanter.... Träningsabstinens är inte bra att ha som nybliven mamma - fyfan vad det spritter i träningstarmen mest hela tiden. Nu har vi (jag) kommit överens om att jag bara får cykla var 3e dag och då bara på asfalt eller grusväg och lugnt ska det gå. Sen så blir det ingen löpning och promenaderna ska vara så korta som möjligt eftersom jag känt av i fogarna när vi gått på stan också. Ola säger att han bara ser "hur glad och lycklig jag är efter ett pass och därför inte tänker så mycket på att det kan gå snett" men jag behöver att han säger ifrån när jag vill träna för jag klarar inte av att inte träna på egen hand. Men nu är det bestämt. Var 3e dag. Gulp - hur ska det gå?


Sara - be strong




//Sara

Trött, med exalterad... (ny hojj!)

Ja, det är bra mycket jobbigare att ta hand om Nora själv när Ola jobbar heltid. En jäkla skillnad. Jag är mycket tröttare när han är iväg hela dagen. Men det blir väl bättre, just nu måste jag underhålla henne hela tiden som hon är vaken (typ hela dagarna bortsett från typ 3*1h) fast så kommer det väl att vara framöver också men jag inbillar mig att hon kanske kan underhålla sig själv om några månader. Jag tycker hon är vaken nästan jämt. Det står lite här och var att nyfödda sover 16-20 timmar per dag. Jag tvivlar starkt på att det stämmer för henne. Om man inte räknar "trött och grinig" som sovande :P Äh, allt blir jobbigare när man gått runt i sömnbrist i en månad. Fast nätterna blir bara bättre bortsett från några jobbiga här och var. Nu sover hon kanske 4 timmar från godnatt-amningen till första nattamningen sen så är det amma-1h-amma-1h-amma tills vi går upp runt 9. 


Även fast jag tränat regelbundet i flera år så skriver jag oftast inte om "dagens träning" här i bloggen. Jag tror många aktiva tycker att det är lite tråkigt att jag inte gör det men då jag aldrig kört efter träningsprogram och dyligt utan efter dagsformen. Jag har nog aldrig tränat för att nå ett mål, och har själv inte haft kunskapen om hur man ska gå tillväga heller. Jag har när jag tänker efter bara tränat för att det är kul och att det ger mig så mycket och råkat trilla in på tävlingsbanan för att det kändes som ett naturligt steg i att utveckla tekniken/styrkan osv. Önskan att orka mera, köra snabbare och bli bättre tekniskt är min drivkraft och jag försöker träna på det som jag är sämst på. Men här finns inte mycket tanke bakom är jag rädd för. Eller rädd och rädd men jag är övertygad om att om jag ryckte upp mig och hade någon träningslärd barsk typ som slängde till mig ett träningsprogram som jag trodde på så skulle jag kunna bli jävligt stark. Tuff träning har alltid varit min grej. Distanspass på vintern som jag lärt mig att inte gilla efter att ha kört 99,7% av dom själv skulle jag nog också kunna lära mig att gilla om det var nödvändigt. 


Så nu ska jag lägga upp två veckors "dagens träning" för det är så länge jag haft min Garminklocka. Klockan är ett bra sätt för mig att sammanställa mina träningar, allt sparas ju automatiskt så fint i den där lilla dosan så kan jag sitta och analysera träningen efteråt :) Känner av foglossningen lite svagt efter passet men inget annat förlossningsrelaterat. Känner mig bara starkare och gladare :)





km
tid
Medel/max
Löpning
sö, 2011 jul 3 17:07
2,49
00:25:02
138/171
Cykling
lö, 2011 jul 2 16:34
15,49
00:51:14
162/182
Cykling
to, 2011 jun 30 20:19
13,14
00:45:54
162/186
löpning
on, 2011 jun 29 17:57
1,59
00:16:06
148/175
Cykling
ti, 2011 jun 28 12:01
9,51
00:36:46
161/182
Cykling
sö, 2011 jun 26 16:40
9,86
00:28:17
137/173
Cykling
on, 2011 jun 22 18:42
10,09
00:51:57
140/172
löpning
fr, 2011 jun 17 21:32
2,21
00:23:02
132/160
löpning
to, 2011 jun 16 20:47
1,22
00:15:47
117/147



Kör superlugnt när jag joggar och blandar gång med jogg för att inte fresta på ligamenten och fogarna för mycket. Cyklingen har varit både mountainbike och racer i början. Mountainbiketräningen har bara blivit roligare och roligare för varje pass jag kört - underbart. Har en hojj på G men hinner pga min matglada bebis inte skriva ett uns av hur mycket jag tänkt på hojjen och olika komponentalternativ de senaste dagarna. Det rör sig iallafall om en Scott Scale 35. 



(OK, bebis verkar somnat om) De luringarna har byggt en Scaleram som väger 899 (!) gram i strl M och sen satt samma ram på alla 2011 års modell av Scott Scale. Samma ram men olika pris efter komponenterna såklart. Om man som jag vill ha ramen gör man nog en rätt bra affär i att köpa Scott scale 35 som komplett hojj och sen sälja iväg komponenterna om de inte duger. Gaffeln är en Reba RL med lockout men hjulen verkar ingen veta något om. Tänker INTE köra med slang och har läst att de är "förberedda för slanglöst" alltså inte UST hjul som jag förstår. Får se om jag ska flytta över mina nuvarande Mavic crossmax SL som bytheway behöver nya lager.. Nu är det ju också 10-delat som gäller vilket gör det lite mindre blandbart om jag säger så med mina nuvarande komponenter som är 9-delade ;) Men jag älskar mina XTR växelreglage och min XTR bakväxel. Tycker att det flyter så fint så fint. "Nya" hojjen har Sram X7 som reglage och X9 från samma märke som bakväxel. Vevpartiet väger tungt men där ska nog olas gamla XTR vevparti sitta. Bromsarna är Avid elixir 5 och jag som tycker (eller fått för mig) att avids bromsar är svampiga kanske behåller mina XT bromsar där med. Men, som ola säger så kanske jag ska våga köra på något nytt även fast jag är skitnöjd med komponenterna som det är nu. Tar gärna emot tips om hur ni skulle gjort i min sits med komponenterna, föra över mina gamla eller prova de nya som är nya men i en lägre klass? Har inte provkört hojjen mer än 5 min på en parkering och bestämmer mig inte förrens jag testkört ordentligt men det är ju så kul att fantisera och tänka hur hojjen KAN bli (jo, nörd) ;) 

NU: mata bebis.

//Sara 

fredag 1 juli 2011

Kanske kanske

Alltså, jag säger bara:



Ni som försökt ringa mig eller smsat de två senaste dagarna: Tele2 har fuckat upp så nu har jag ingen mobil förrens måndag. Ring till Ola istället om ni vill nå mig...

//Sara